Nas werkt aan opvolger voor ‘Life is Good’

© Reuters

De opvolger van ‘Life is Good’, dat toch ook al bijna twee jaar uit is, zal een samenwerking worden met onder meer de gevierde producer Timbaland.

Terwijl rapper Nas zich eigenlijk zou moeten bezighouden met de twintigste verjaardag van zijn debuutplaat ‘Illmatic’, heeft hij toch ook de tijd gevonden om te werken aan een nieuw album. De opvolger van ‘Life is Good’, dat toch ook al bijna twee jaar uit is, zal een samenwerking worden met onder meer de gevierde producer Timbaland.

“Ik begon ongeveer anderhalf jaar geleden met Timbaland te werken. ‘Life is Good’ was toen net uitgekomen. De samenwerking met Tim voelde zeer krachtig aan”, zei Nas in een interview met de Amerikaanse omroep National Public Radio (NPR). Maar toch schortte er iets. “Ik nam een stapje terug. Ik wou niet zo snel terug de studio induiken. Ik wou opnieuw meer van het dagelijkse leven proeven en had inspiratie nodig”, vertelde de rapper.

Maar nu, door de twintigste verjaardag van zijn succesvolle plaat, kwam Nas opnieuw in contact met zijn roots. Hiervoor houdt hij de recente documentaire ‘Time is Illmatic’ verantwoordelijk. “Ik salueer de kerels die de film samengesteld hebben. Zij hebben me inspiratie gegeven. Ik heb het gevonden.”

De collaboratie met Timbaland werd dus nieuw leven ingeblazen. “Ik ben op een punt gekomen waar het echt goed voelt. Ik wil het nu gewoon afmaken en uitbrengen. Dit album is voor mezelf. Ik ben mijn eigen competitie.”

Vorig jaar schiep Timbaland al hoge verwachtingen. “Nas heeft een nummer met Justin Timberlake en Jay Z: ‘Sinatra in the Sands’. This is it. Nu maken we echte muziek.” Naast Timbaland zullen ook rapper, producer en dj Swizz Beatz en producer en ondervoorzitter van het invloedrijke Def Jam-label No I.D. aan de nieuwe plaat meewerken. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content