N.W.A-producer Jerry Heller overleden

© Belga

Jerry Heller, de voormalige producer van de Amerikaanse hiphopgroep N.W.A, is overleden. Dat heeft zijn platenfirma aan de Amerikaanse pers laten weten. Heller werd 75 jaar.

De ex-manager overleed in Californië door de gevolgen van een auto-ongeluk, staat te lezen in een persmededeling van Ruthless Records, het platenbedrijf dat hij mee heeft opgericht. Volgens een eerste medisch onderzoek verloor Heller de controle over zijn auto na een hartaanval. Volgens zijn advocaat Mickey Shapiro is die hartaanval veroorzaakt door stress, een gevolg van de wijze waarop Heller werd neergezet in de biografische film “Straight Outta Compton” uit 2015.

N.W.A-producer Jerry Heller overleden
© –

“Sindsdien heeft hij nauwelijks geslapen en is hij kapot van verdriet”, aldus Shapiro aan TMZ. Heller kende een carrière met ups en downs. In de jaren 60 en 70 was hij actief als manager van artiesten en groepen als Creedence Clearwater Revival, The Who, Elton John en Pink Floyd, maar hij raakte daarna een tijdlang in de vergetelheid. Eind jaren 80 keerden zijn kansen toen hij Eazy-E ontmoette, één van de stichtende leden van N.W.A. Het jaar daarna bracht de band “Fuck tha Police” uit, een hitnummer dat het heftige politiegeweld tegen zwarten in de VS aanklaagde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content