Muzikant Jon Lord overleden

© Getty Images

Vandaag is de Britse muzikant Jon Lord overleden. Hij was bij het grote publiek vooral bekend als keyboardspeeler van de rockband Deep Purple.

De Engelse muzikant Jon Lord is vandaag overleden. Lord was de keyboardspeler en mede-oprichter van de Britse rockband Deep Purple. Jon Lord leed sinds vorig jaar aan vleesklierkanker.

In 1968 richtte Lord zijn eerste band op: Roundabout. Dit deed hij samen met gitarist Ritchie Blackmore. Al snel sloten zich andere muzikanten aan bij dit duo: Nick Simper als bassist en Ian Paice als drummer. Rod Evans werd de zanger van de band. De naam van de muziekgroep veranderde in Deep Purple. Hun eerste single ‘Hush’ werd meteen een grote hit.

In februari 2002 verliet Jon Lord Deep Purple na hun tournee door het Verenigd Koninkrijk. Lord wou meer tijd vrijmaken voor het componeren van klassieke muziek. Bij muziekliefhebbers is Lord niet enkel bekend als keyboardspeler bij Deep Purple, maar ook voor het schrijven van klassieke muziek en jazz.

In augustus vorig jaar liet Lord weten dat hij vocht tegen kanker. Vandaag heeft hij de strijd tegen de ziekte verloren en is hij gestorven op 71-jarige leeftijd. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content