Muzikaal weekoverzicht

Voor u zich tijdens dit festivalweekend op veel te warme pinten en veel te koude hamburgers stort schotelen wij u bij wijze van aperitief nog een rist muzieknieuwtjes voor.

Blink-182 frontman Mark Hoppus liet weten dat het new-school-punk trio deze herfst terug de studio induikt voor de opnames van hun zesde langspeler. De voorlopig nog titelloze plaat wordt de opvolger van ‘Blink-182’ (2003).

”I just wrote a song wit Ryan Adams. Not Bryan. Ryan”

Rivers Cuomo van Weezer laat MTV vriendelijk weten dat Ryan Adams meewerkte aan hun achtste studio album.

De hele wereld gaat solo. Ook The Killers’ opperhoofd Brandon Flowers is klaar om Flamingo de wereld in te sturen. Zijn eerste soloplaat krijgt tien tracks mee en werd opgenomen in de Battle Born Studio in Las Vegas. Producers van dienst zijn Stuart Prince, Daniel Lanois en Brendan O’Brien. Kan niet slecht zijn.

De Britse Prince Charles ging donderdagnamiddag 24 juni lekker gezellig naar Glastonbury Festival en hing daar wat rond met Alex James (Blur) en Two Door Cinema Club. Nu nog wachten tot Laurent met zijn hondje op Graspop verschijnt.

Tired Pony, de nieuwe supergroep met Gary Lightbody (Snow Patrol), Peter Buck (R.E.M) en Richard Colburn (Belle and Sebastian) pakt binnenkort uit met The Place We Ran From. Op het debuutalbum zijn onder anderen Tom Smith (Editors) en Zooey Deshanel (She&Him) te horen. Alsof de originele line-up nog niet impressive genoeg was. De collaboratie met Deshanel kunt u hier al beluisteren.

Tien jaar na het verschijnen van Rated R brengt Interscope/UMe het Queens of the Stone Age-album opnieuw uit als dubbel CD. Het eerste schijfje zal de originele tracks van Rated R bevatten, het tweede ruimt plaats voor zes B-sides en een opname van de QOTSA-gig op het Reading Festival in 2000. Het hernieuwde album verschijnt op 2 augustus.

The Suburbs, de jongste worp van Arcade Fire komt begin augustus in Belgische platenwinkels terecht. Echte fans beginnen best nu al te sparen want The Suburbs verschijnt met acht verschillende albumcovers. Beluister hier al enkele tracks.

Sound Strike is een organisatie van artiesten die de nieuwe wet in Arizona (de SB 1070 bill om precies te zijn) boycot. En terecht, want de bill geeft de politie in de Amerikaanse staat het recht om mensen die ze verdenken illegaal in het land te zijn langdurig vast te houden. Dat is niet lief, vinden Rage Against The Machine’s Zach De La Rocha, Kanye West, Sonic Youth en Conor Oberst. Bekijk hieronder mister Bright Eyes’ pakkende statement.

Elisah Vandaele

Conor Oberst for The Sound Strike from Producciones Cimarrón on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content