Muziekverzameling van Nederlandse zanger Westbroek levert 135.000 euro op

© .

De voormalige zanger van ‘Het Goede Doel’ verkocht onder meer gesigneede gitaren van Nirvana, Eric Clapton, Gary Moore en AC/DC.

De veiling van de muziekverzameling van de Nederlandse zanger en radiopresentator Henk Westbroek heeft zaterdag 135.000 euro opgeleverd. Bij online veilinghuis Catawiki gingen in totaal 150 objecten onder de hamer, waaronder gesigneerde gitaren van artiesten als Eric Clapton, Gary Moore en John Mayer.

Het hoogste bedrag werd neergeteld voor een gitaar die gesigneerd werd door Kurt Cobain. De gitaar van de Nirvana-zanger, die in 1994 zelfmoord pleegde, wisselde voor 15.000 euro van eigenaar. Een concertposter van Nirvana ging voor 1.800 euro van de hand. Verder leverde een door AC/DC gesigneerde gitaar nog 4.200 euro op.

Volgens Catawiki was het een van de meest indrukwekkende muziekverzamelingen die ooit in Nederland is geveild. De spullen kwamen uit het Utrechtse café Stairway to Heaven, waar Westbroek mede-eigenaar van is. Om de muren te decoreren, kocht hij jarenlang gouden platen en gesigneerde gitaren. Veel spullen kocht hij rechtstreeks van de muzikanten die bij hem in de radio-uitzending kwamen.

Omdat Stairway to Heaven geen echt rockcafé meer is en Westbroek in zijn huis geen plaats heeft om de objecten op te hangen, is besloten de collectie onder de hamer te brengen. Westbroek was de zanger van Het Goede Doel, bekend van hits als “België”, en is een van de bekendste radiopresentatoren bij onze noorderburen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content