Muziekstreamingsdienst Napster is terug (van nooit weggeweest)

© -

De online muziekwinkel Rhapsody wijzigt de naam in Napster. Een naamsverandering moet de muziekstreamingsdienst opnieuw rendabel maken. Napster was eind jaren ’90 en begin 21ste eeuw een populaire muziekdeelservice en werd in 2011 overgenomen door Rhapsody.

Napster werd in 1999 opgericht door John en Shawn Fanning en Sean Parker, die samen met Mark Zuckerberg aan de basis lag van Facebook. De muziekdeelservice werd meteen heel populair. Napster maakte het mogelijk om nummers te verkrijgen zonder ervoor te betalen. In 2001 sloot het bedrijf de boeken.

Drie jaar later startte Napster opnieuw op en werd het een betaalsite om muziek op een legale manier te downloaden. In 2011 nam de online muziekservice Rhapsody het bedrijf over. De muziekstreamingsdienst voert nu de naamswijziging door onder druk van de grote concurrentie van onder andere Apple Music en Spotify.

‘Er worden geen veranderingen aan de playlists, favorieten, albums en artiesten aangebracht. Dezelfde muziek. Dezelfde service. Dezelfde prijs’, stelt het bedrijf.

Napster telt ongeveer 3,5 miljoen gebruikers in 34 landen. (EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content