Muziekfestival Rock Am Ring definitief stopgezet

© Belga

Na twee dagen van onweer is het muziekfestival Rock am Ring in het Duitse Mendig in de nacht van zaterdag op zondag vroegtijdig stopgezet, omwille van de slechte weersvoorspellingen voor zondag.

Het festival dat vrijdag van start ging zou normaal ook zondag nog verdergaan. Door de slechte weersvoorspellingen heeft de gemeente Mendig de toestemming daarvoor echter ingetrokken, aldus een woordvoerster van de organisatoren in de nacht van zaterdag op zondag.

Zaterdagavond vonden alsnog concerten plaats op twee podia, nadat eerder op de dag – en in overleg met de minister van Binnenlandse Zaken van Rijnland-Palts – werd aangekondigd dat de tweede festivaldag zou gecanceld worden. Het festival werd op dag twee uiteindelijk zeven uur lang onderbroken door nieuwe stormwaarschuwingen. Daarna gingen de poorten van Rock Am Ring toch weer open.

De tienduizenden fans die ondanks het slechte weer gebleven waren, konden zaterdagavond nog genieten van onder meer een concert van de Californische rockband Red Hot Chili Peppers.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook de alternatieve metalgroep Deftones en het Berlijnse septet The BossHoss met een met country doorspekte rockstijl kwamen nog in actie.

Vrijdagavond vielen er meer 82 gewonden bij een blikseminslag op het festivalterrein. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content