Muziekblad RifRaf zet er een punt achter

© gf

Na 27 loyale jaren houdt het gerespecteerde magazine RifRaf op te bestaan. Door de aanhoudende financïele druk die de muzieksector teistert, had ook het maandblad het almaar moeilijker om het hoofd boven water te houden. Nu trekt de redactie definitief de stekker uit.

Wat 27 jaar geleden begon als een underground muziektijdschrift, groeide uit tot een gerespecteerd, eigenzinnig muziekmagazine dat steeds op zoek ging naar de verborgen parels in het muzieklandschap. Maar door de aanhoudende financiële druk die bij uitbreiding de hele muzieksector kwelt, gaat nu ook RifRaf finaal kopje onder.

Als gratis blad puurde RifRaf al haar inkomsten uit advertenties, wat het tegelijkertijd kwetsbaar maakte. Door de grote terugval van de cd-verkoop en door het samensmelten van platenfirma’s, zag RifRaf die inkomsten de laatste almaar slinken. Nu trekt de redactie er definitief de stekker uit. ‘Einde verhaal’, klinkt het op haar Facebookpagina.

27 jaar lang berichtte het magazine elke maand over een fijne keur aan artiesten uit binnen- en buitenland. Bands als Amatorski, Isbells, Black Box Revelation, Madensuyu en Drums Are For Parades haalden de cover, maar ook Warpaint, Agnes Obel, The National, The xx, Beach House en vele andere internationale toppers sierden de voorpagina. Voor de vele vrijwillige medewerkers, veelal jonge journalisten in spe, betekende het blad een springplank zonder weerga. Ook dat valt dus weg.

RifRaf neemt afscheid met een digitale juni-editie – een printversie komt er dus niet – en dit dankwoord, om te eindigen met een positieve noot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content