Museconcert in AB brengt bijna 200 000 euro op

Dag 4 Rock Werchter © Rob Walbers

Gisteren speelde Muse een gesmaakte showcase in de AB ten voordele van Artsen zonder Grenzen. De actie bracht meer dan 198 000 euro op. Het concert maakt deel uit van Music for Life, de jaarlijkse benefietactie van Studio Brussel.

Tickets voor het concert van Muse in de AB waren niet te koop, enkel te winnen. Daarvoor moest je een sms ter waarde van €1 versturen. Dat geld ging integraal naar Artsen zonder Grenzen, het goede doel dat de bandleden van Muse zelf hadden gekozen.

Uiteindelijk brachten de sms’jes 198 168 euro op. Meinie Nicolai van Artsen zonder Grenzen was opgetogen. ‘Ze kozen voor ons omdat we aan de frontlijn staan en niet twijfelen om in actie te schieten. Ik heb net met de jongens gesproken en ze zijn echt geëngageerd. Dat is fantastisch.’

‘We hebben de organisatie leren kennen tijdens de ebola-epidemie vorig jaar’, zei Musezanger Matthew Bellamy. ‘Ze doen belangrijk werk en we zijn blij om daarbij betrokken te kunnen zijn.’ Wie geen ticket had voor de showcase in de AB, krijgt binnenkort een nieuwe kans. Op 12 november treedt Muse namelijk aan in Paleis 12. De ticketverkoop daarvoor start op woensdag 23 september.(JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content