Motörhead ruilt Lokerse Feesten voor Brielpoort in Deinze

Motörhead heeft zijn volledige Europese tour, inclusief Lokerse Feesten, afgezegd wegens de gezondheidsproblemen van frontman Lemmy Kilmister. Maar in november komen ze (opnieuw) naar de Brielpoort.

Pech voor de fans van Motörhead die hen deze zomer aan het werk wilde zien op de Lokerse Grote Kaai. ‘Motörhead ziet zich met grote spijt genoodzaakt de Europese zomertournee te annuleren. Lemmy heeft van de dokters enkele weken rust voorgeschreven gekregen. Het concert van 4 augustus op de Lokerse Feesten gaat dus niet door’, meldde de officiële website van het tiendaagse stadsfestival. ‘Zeer jammer, maar gezondheid gaat voor. We wensen onze held een spoedig herstel toe en gaan op zoek naar een vervanger.’

Het goede nieuws is dat de charismatische Kilmister en zijn bandleden in het najaar – op 11 november – wel afzakken naar de Brielpoort in Deinze, waar ze vorig jaar al trakteerden op een flinke portie loeiharde rock-‘n-roll van het rauwe type.

Zanger en bassist Kilmister is dezer dagen onvoldoende hersteld van een hematoom en volgt dus voorlopig het advies van de Berlijnse dokters op. Motörhead moest afgelopen weken al verstek geven voor enkele Europese concerten, en nu valt dus ook hun Europese zomertour in het water.

Lemmy en co stonden op de Lokerse Feesten als headliner geprogrammeerd. De strakke rock-‘n-roll-party wordt gewoon verplaatst naar de Brielpoort. De ticketverkoop start op vrijdag 5 juli om 11 uur.(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content