Motörhead cancelt Europese tournee

Het uitgestelde concert van Motörhead is opnieuw uitgesteld. Frontman Lemmy Kilmister kreeg om gezondheidsredenen (verlengd) huisarrest van de dokter, waardoor de Europese tournee, en het concert in Deinze, geannuleerd wordt.

De Britse heavymetaliband Motörhead heeft zijn Europese tournee alweer geschrapt. Daardoor valt ook het concert in de Brielpoort in Deinze, op 24 februari, in het water. Dat heeft de groep, wereldberoemd dankzij ‘Ace of Spades’, op zijn website meegedeeld.

De tournee wordt afgelast vanwege de gezondheidstoestand van de charismatische zanger Lemmy Kilmister. Het rockicoon, 68 intussen, kampt met enkele gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van diabetes. Om diezelfde reden was de tournee, die oorspronkelijk in november van start zou gaan, eerder al naar februari verschoven. Daarvoor moest Motörhead al noodgedwongen cancelen voor de Lokerse Feesten.

“Hoewel er sprake is van duidelijke vooruitgang, hebben Lemmy en de band van de artsen te horen gekregen dat het nog te vroeg is om het touren te hervatten”, zo meldt de groep op zijn website. “Dit doet niemand meer pijn dan Lemmy”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content