Morrissey breekt concert in Polen af na belediging door fan

© Reuters

De Britse zanger Morrissey die -ondanks het feit dat hij aan kanker lijdt- een tournee doet in Polen, heeft zijn optreden in Warschau plots afgebroken, omdat een fan hem beledigd had.

“De show werd stopgezet, omdat Morrissey zich niet meer veilig voelde”, zei een van de organisatoren van de show. De zanger zou overstuur zijn, maar hij zou wel zijn reis naar Krakau voortzetten, waar het volgende optreden, op vrijdag, gepland is.

Volgens een status op de Poolse Facebook-pagina van organisator Live Nation zou iemand uit het publiek iets “zeer beledigends en chauvistisch” naar de zanger geroepen hebben. Even tevoren was Morrissey gestopt met zingen en zei hij iets in de richting van het publiek. Daarop kwam reactie van enkele mensen in het publiek wat op de video die van het voorval is gemaakt, niet te verstaan is. Morrissey zegt daarop: “Dit is niet grappig. Dit is niet vriendelijk.” Even na die woorden stapt Morrissey van het podium weg.

Volgens enkele lokale media, die zeggen dat ze zich op ooggetuigen baseren, zou de belediging te maken hebben met de ziekte die de vroegere frontman van The Smiths heeft getroffen. Morrissey sprak vorige maand zelf voor het eerst over de kankerdiagnose. Hij was in de maanden ervoor verschillende keren opgenomen in een ziekenhuis.

Hoewel zijn arts hem geadviseerd had om niet meer op te treden, had de zanger toch een nieuwe tournee aangevat. Zondag wordt Morrissey in Berlijn verwacht voor een concert maandag staat een concert in Essen geprogrammeerd. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content