Moderne muziekopera ‘Sága’ van Dez Mona van start

De muzikanten van Dez Mona en hun barokke kompanen van BOX hebben zich in de repetitiestudio van DeSingel in Antwerpen teruggetrokken voor de moderne muziekopera ‘Sága’. Deze unieke voorstelling gaat op 8 september in première op het Klarafestival.

Zanger Gregory Fratteur en contrabassist Nicolas Rombouts van Dez Mona schrijven voor ‘Sága’ een volledig nieuw repertoire bestaande uit intense ballades en verhalen met een voor Dez Mona kenmerkende dramatiek en theatraliteit. Het artiestencollectief Baroque Orchestration X (BOX) zal onder leiding van Antwerpenaar Pieter Theuns het project met typische barokinstrumenten ondersteunen. Ook lichtkunstenaar Jan Pauwels en modeontwerpster Véronique Branquinho zijn betrokken in de moderne muziekopera. ‘Sága’ belooft een waar totaalproject of ‘Gesamtkunstwerk’ te worden, aangezien kunstenaars uit diverse disciplines hun bijdrage zullen leveren.

De betrokken:

Dez Mona & BOX

Jeroen Olyslaegers: schrijft een boek rond het thema ‘Saga – een mythe uit Noordse verhalen’

Nick Andrews: een Britse kunstschilder die de voorstelling letterlijk zal kleuren

Jan Pauwels: een lichtkunstenaar die een installatie zal ontwerpen voor het decor

Veronique Branquinho: modeontwerpster, zorgt voor de kostuums

Stijn Dierckx: verzorgt de tekeningen en tekst op de blog

Mous Lamrabat: neemt foto’s van het gezelschap, van de evolutie van ‘Sága’

Inge Rylant: staat in voor de vormgeving en layout

Via deze link kan je de ontwikkeling van Saga uitgebreid volgen. Nog tot 7 juli bevindt het gezelschap zich in DeSingel. De officiële voorstellingen vinden onder meer plaats op 8 september op het Klarafestival in Flagey (Brussel) en op 21 september in DeSingel (Antwerpen). Het nieuwe Dez Mona-album komt uit in september. Op de voorstellingen zal er reeds een gelimiteerde versie van het album te verkrijgen zijn inclusief het verhaal van Jeroen Olyslaegers.Meer informatie kan u hier terugvinden.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content