Mixtape van Blondes bulkt van de hipster house

Wat een egotrippers. Blondes strooien hun FACT magazine mixtape vol met eigen nummers. De New Yorkse broeders trappen de gaspedaal in en leveren een fors MP3-bandje vol hipster house.

Wie de geur van de warehouse feestjes in het Chicago van de jaren tachtig nog in zijn neus heeft hangen of glundert als de woorden Factory Records – The Hacienda – Madchester haar oren bereiken, vindt met Blondes zijn nieuwe acid. Sam Haar and Zach Steinman laten de lome zonnige beats voor wat ze zijn en wagen zich aan dansvriendelijke techno. Aan vetverbranders geen gebrek in deze mixtape, maar enkel de hypnotiserende ‘Water remix’ van het Britse dj- duo Biceps prikkelt werkelijk iedere zenuw in je lijf. Alleen al de vrouwelijke ‘Get up’ lokroep verwarmt je stijve gewrichten.

Na zo’n grandioze splinterbom kan het alleen maar achteruit gaan, en dat gebeurt ook. De sound verkoelt en het ontbreekt de twee goudlokjes aan een bodywarmer van variaties. Pas als sympathisanten en nieuwe R&S-veulens Teengirl Fantasy de kop opsteken met hun zweverige remix van Taragana Pyjarama’s Ocean, komt de trein terug op de rails. Maar ook al blazen Blondes veel stoom, blijft het op deze mixtape een beetje zoeken naar de juiste kruissnelheid.

Beluister hier voor mixtape

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content