Mixtape Review n°20: Vondelpark

Terwijl de internationale muziekpers dit jaar als vliegen op een hoop stront werd aangetrokken door James Blake, laat zijn platenlabel R&S een nieuwe lading talenten ontbolsteren. Pariah en Space Dimension Controller ruiken nu al het succes. Ook voor Vondelpark kan het snel gaan.

De vierkoppige brigade uit Londen schuwt sociale netwerksites als Facebook en Twitter. Maar hun Nyc Stuff & Nyc Bags en Sauna EP liet het hype-alarm meteen afgaan. Is het ambient, post- dubstep of new wave? Vondelparks sound kan je niet precies omschrijven. De repetitieve ritmes verraden een liefde voor Burial, maar als de kale gitaarpartijen invallen dendert de gouden combinatie van The Cure en de vergeten krijgers van Durutti Column voorbij.

Op hun mixtape voor de invloedrijke Britse radio-dj Mary Ann Hobss primeert een rustig sfeertje. De mysterieuze rekels hoppen zachtjes van het ene genre naar het andere. Vondelpark trekt hun smoothie op gang met Hot Chips softe ‘Bad Luck’, maar voor je het weet dwaal je met je gedachten weg op St. Germains ‘Sure Thing’. Ook stille beatvennoot Nicolas Jaar bouwde al bruggen tussen jazz en radiovriendelijke house. Is dit een voorbode? Komt loungemuziek nu als een verlozen zoon opnieuw de woonkamer van een nieuwe generatie elektronica-artiesten binnenhuppelen?

Net voor je denkt dat Vondelpark hun setje geruisloos afsluiten, gaat plots het dak eraf. Uit het niets komt acht minuten Curtis Mayfields ‘Move On Up’ op de proppen: een orkaan van poëzie, passie en bezieling. Van zo’n verrassingen krijg je spontaan kriebels in je buik. Hou deze briljante garde maar in de gaten!

Tracklist:1. Hot Chip – Bad Luck
2. Depakote – Solomon
3. Inkling – Real Time
4. St. Germain – Sure Thing
5. Move D – Your Personal Healer

Hidden track: Curtis Mayfield – Move on Up

Beluister de mixtape via deze link.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content