Mixtape Review n°18: Maria Minerva

De flippo-generatie schiet wakker. Je kan best lachen met die hitbox CD’s, maar de erfenis van Inner City, Snap en Haddaway steekt opnieuw de kop op. De Estse It-girl Maria Minerva glijdt op ‘Living In Ecstasy’ doorheen de beats. Waar was jij in 1995?

Hitgevoelige house. The Raptures nieuwe single ‘How Deep Is Your Love’ en Azari & III hun volledige catalogus zitten ervan volgespoten. Rechterhand op het keyboard, linkerhand wapperend in de lucht terwijl een wulpse zangeres weinig flatterend de benen spreidt op de voorgrond. Heerlijk fout. Het houdt haar amper bezig, maar toch moeten de herinneringen ergens in Maria Minervas achterhoofd kronkelen. De ‘Living In Ecstasy’ – mixtape is een staalkaart van de platen die haar onrechtstreeks drijven.

Optrekken om dan weer af te remmen. Minerva is een meester in temporiseren, zo blijkt uit de blauwdruk van haar slow tempo house. Ophitsende ritmes als die van Ricky Rouge, alter ego van de invloedrijke producer A Guy Called Gerald, en Juan Atkins, icoon van het R&S label, kampen met avant garde funk en psychedelica van nieuw tuig als LA Vampires en Part Time. Ook haar eigen materiaal – decodeer vooral haar recente plaat ‘Cabaret Cixous’ – is een mezze van genres. Vergeten flarden dansmuziek prikkelen je langs alle kanten. ‘Living In Ecstasy’ is de meest aanstekelijke wanorde van het moment. Jump for joy!

Beluister de mixtape via deze link.

Tracklistricky rouge – strange love

part time – what would you say

summer junkies – i’m gonna love you

mi ami – hard up

psychic dancehall – long lost lover (maria minerva reprise)

eastern vibes – mathar

fonda rae – living in ecstasy (radio edit)

bubonic plague – robot’s tourette

juan atkins – raindrops

chez damier & ralph lawson – a dedication to joss

la vampires – keep it turn it bump it

carter tutti – the streets of london fields

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content