Mixtape Review n°17: Trophy Wife

Trophy Wife staan te popelen om donderdag de weide van Pukkelpop te betreden. Ze doen dat gewapend met een handvol singles, van een debuut is zelfs nog geen sprake. Om de Belgische festivalgangers te paaien, brouwden ze deze ‘Ambient mixtape’. Zijn het opendeurdagen misschien?

Geloof ons, deze mix vraagt je volledige concetratie en geduld. Het zit hem namelijk in de kleine dingen. Net als hun speelkameraadjes en stadgesnoten Foals zijn Trophy Wife detailfreaks. Ze houden van de actie-reactie tussen uitgerokken stiltes en tegendraadse ritmes. Op deze mixtape laten ze in hun kaarten kijken: je ontdekt er het verhaal achter hun frisse popsongs.

De Duitse meestercomponist Hauschka dirigeert het geheel. Verwacht geen donder en bliksem van bombastische klanken, eerder een wolk van subtiliteit. Zijn minimalistische pianotoetsen bepalen de set. Nooit klonk leegte zo vol en adembenemend. In een veld van geluiden zoekt het Oxfordse viertal naar de perfecte geluidscollages. De stilte spreekt tijdens Yo La Tengo’s ‘Everyday’ of Tortoise ‘Night Air’. In een flits spookt Brian Eno’s Ambient vierluik door ons hoofd. Trophy Wife toont je paden die slechts enkelingen bewandelden. Dit is geen gemakkelijke koek, maar moeilijk gaat ook. Geniet nog even van de stilte, op Pukkelpop wacht de storm.

Tracklist1. Hauschka – Fernpunkt

2. Glissandro 70 – Portugal Rua Rua

3. Delia Gonzalez and Gavin Russom – Relevee

4. Hood – This Is What We Do To Sell Out(s)

5. Birthmark – Flightless Bird

6. Polmo Polpo – Requiem For a Fox

7. Yo La Tengo – Everyday

8. Stars of the Lid – Requiem for Dying Mothers part 1

9. Earth – Miami Morning Coming Down

10. Nedelle – Christopher

11. Tortoise – Night Air

12. Why? – Bad Entropy

13. Hauschka – Fragile

Trophy Wife ambient mix by TrophyWifeMixes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content