Mixtape Review n°1: Animal Collective

Met een kritisch oor beluisterde Kasper-Jan Raeman de eclectische ‘ATP’-mixtape van de experimentele indierockband Animal Collective.

Verdovende middelen liggen tegenwoordig gratis voor het grijpen. Je dealer van dienst is de experimentele rockband Animal Collective. Als opwarmer voor het Britse alternatieve festival All Tomorrow’s Parties – waarvoor zij dit jaar het programma samenstellen – dropte de excentrieke bende een overdosis psychedelica op het net.

Het is een beestenboel. De set van Animal Collective voelt aan als een chaotische samenloop van omstandigheden. De mixes klinken allesbehalve vloeiend. Wanorde blijft hun handelsmerk. En toch heeft het zijn charme. De platenkeuze van het vierkoppige dierenrijk is uniek. De sneltreintraps van Big Boy gevolgd door het sjofele gemompel van het jonge songwriter genie Kurt Vile? Ongehoord.

De schaamteloze acid disco beats van Ear Pwr vermengd met de klaagzangen van cultband The Frogs? Hilarisch. Enkel Animal Collective komt er mee weg. Zij kiezen het ongeëffende pad. Deze set is een ware ontdekkingstocht, eentje die alleen maar verrassingen in petto heeft.

Check:

ATP Animal Collective Mix by All Tomorrows Parties

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content