Mixtape n°27

Hell is calling! Het Londense HTRK – uit te spreken als Hate Rock – kruipen uit de lugubere krochten der aarde en jagen je de stuipen op het lijf met een akelige sfeer van distortion. Mistlampen helpen niet, de ridders van de duistere dreef omsingelen je als een dief in de nacht.

Jonnine Standish and Nigel Yang donderen en bliksemen. Hun collages van industrial beats en koude wave ademen levenloosheid uit. Is deze mixtape ‘Rock Out With Yr Cock Out’ het laatste stadium in hun rouwproces om de zelfmoord van gewezen HTRK – bassist Sean Stewart? Rond ingetogen songs als New Wars ‘Ghostwalking’ of Tropic Of Cancers ‘Dive (Wheel Of The Law)’ hangt een aura van dood en teloorgang. Zelfs voor halsstarrige optimisten werkt dit beangstigend.

Verder duwen HTRK ook de soundscapes van noisecultbands als Suicide en Harry Pussy naar een nog donkerder wereld. De monotone tirade van synthgolven laat je armharen rechtveren en het snerpende gitaargetokkel gaat als Freddy Kruegers scherpe klauwen door je lijf. Op het feest van de doden zijn HTRK de perfecte ceremoniemeesters.

Kasper-Jan Raeman

Quietus Mix 48: HTRK Say Rock Out With Yr Cock Out by The Quietus on Mixcloud

Tracklist

Now Is Forever – La Rallizes Denudes

Black Florida – Harry Pussy

We Will Rock You – Melt Banana

Baraca – Esplendor Geométrico

Bokw Wa Zurui Robot – Tolerance

Love You – Suicide

Dive (Wheel Of The Law) – Tropic Of Cancer

Lose The Baby (Unmastered) – Lost Animal

Ghostwalking (Htrk Remix)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content