Mixtape: ‘Fine, Thanks’ (Shlohmo)

Onze mister mixtape neemt de ‘Fine, Thanks’ mixtape van Shlohmo onder de loep. De Californische geluidschirurg scheurt alle muziek aan flarden, test kwistig nieuwe ritmes uit en lijmt verrassende instrumentals aan elkaar.

Deze ‘Fine, Thanks’ mixtape met onuitgebracht materiaal – ter ere van zijn tien duizend Facebookvrienden – is een duidelijk voorbeeld van hoe jonge producers vandaag geprikkeld worden door een zee van genres. Shlohmo zwemt ertussen en maakt een kaas van elektronische geluiden waarin hij de gaatjes opvult met indie, hiphop en funk. Het merkwaardige ‘Been Thinking’ wentelt zich zo tussen een kortgeknipt italodiscohitje en de slome gangstarap van Dr. Dré.

Als de muzikale omnivoor je wil inpakken met zijn bedwelmende sfeercreaties verwateren de zijn nummers in een brei van klanken. Tussendoortjes als ‘Shapes In The Dark’ of ‘Generation Loss’ neigen te hard naar Brian Eno’s ambientperiode en klinken vaak ondoorgrondelijk. Shlohmo boeit wel als hij onder zijn knip – en plakwerk subtiele vibes en kapotte beats laat infiltreren, zoals het oosterse ‘Dear Axe’ of daverende ‘Not Here’ die iets weg hebben van James Blake of Gold Panda’s werk. ‘Fine, Thanks’ waait alle kanten uit, maar wie de overload aan geluiden juist filtert haalt er enkele geniale tracks uit.

KLIK HIER voor de mixtape.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content