Mixtape Amanda Brown

This is the sound of 100% Silk Records. The sound which creates a new dimension. Platenbaas Amanda Brown bepaalt met haar mix de muzikale stijlregisters voor 2012. It’s sexiness!

This is the sound of 100% Silk Records. The sound which creates a new dimension. Amanda Brown, platenbaas van het Californische label, bepaalt met haar mix de muzikale stijlregisters voor 2012. It’s sexiness!

Als een droge spons zuigt ze de meest vernieuwende muzikanten op. Van het Amerikaanse stelletje Peaking Lights tot de underground popdiva Maria Minerva, bijna alles wat dit jaar op Browns Not Not Fun of 100% Silk Records verscheen, kreeg een supercultstatus. Uit de danscultuur van de jaren zeventig, tachtig en negentig reflecteerde ze een samenraapsel van glampop, dub en house. Met haar mixtape voor de Amerikaanse muziekblog The Minimal Beat zet de goeroe nu al de toon voor 2012. Let the beat control your body.

Heatsick is dé hitsensatie. De Duitse ambachtsman sleutelt aan Omar Souleymans ophitsende dabkebeat, knoopt het lustige Lambada-gevoel eromheen en houdt met ‘Dream Tennis’ een wervelende song over.

Amanda Brown accentueert perfect de sexappeal van house en techno en maakt de genres opnieuw relevant dankzij de kruisbestuiving met popmuziek. Bobby Browsers ‘Airbody’ is op en top Inner City van Kevin Saunderson, maar dan in een nieuw kleedje. Haar eigen 100% Silk signé Octo Octa scharrelt simpele houseritmes op en ontvlamt ze met R&B vocals.

Gooi ‘Deep Hurt’ voor de voeten van toonaangevende producer Jamie XX en hij dropt het nummer meteen in zijn BBC1 Essential Mix. We draaien dol, Amanda Browns keuze is aantrekkelijk, wild en gewaagd. This is the sound of 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content