Minder bezoekers voor Rock Zottegem door slecht weer

Aan de Bevegemse Vijvers in Zottegem zijn maar liefst 23.000 muziekliefhebbers afgezakt naar Rock Zottegem. Dat zijn er wel iets minder dan vorig jaar.

Vorig jaar kwamen er nog 30.000 muziekfans naar het festival. Dit jaar stond de teller op 23.000 . “Dat ligt voor een stuk aan de weersomstandigheden, maar ook aan het WK,” aldus organisator en oprichter Kurt De Loor. “Toch hebben we er alles aan gedaan om het festivalterrein zoveel mogelijk te vrijwaren, het belangrijkste was om ervoor te zorgen dat zowel de toeschouwers als de bands niet in de modder moeten ploeteren. Dat heeft zijn prijs, het is een zware editie geweest want we hebben zoveel mogelijk met de hand opgebouwd in plaats van bestel- en vrachtwagens te gebruiken.”

Op de affiche van Rock Zottegem stonden dit jaar onder meer Starsailor, Channel Zero, The Subs, The Sisters of Mercy, Ozark Henry, UB40, White Lies en Daan. Voor de twintigste verjaardag van het festival was er voor het eerst een dancetent ‘DJ Village’ voor liefhebbers van het genre. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content