Miley Cyrus haalt hoofdprijs op Video Music Awards binnen

© -

Miley Cyrus heeft zondag de prijs voor beste videoclip in de wacht gesleept voor haar nummer “Wrecking Ball” tijdens de uitreiking van de Video Music Awards van MTV. De clip, van de hand van modefotograaf Terry Richardson, toont de 21-jarige, schaarsgeklede zangeres op een sloopkogel.

De onderscheiding voor beste video van het jaar geldt als de belangrijkste prijs van de avond. Miley Cyrus stak in die categorie meteen Beyoncé, Iggy Azalea, Pharrell Williams en Sia de loef af. Tijdens de ceremonie in Inglewood, in de buurt van Los Angeles, kreeg rapper Drake de prijs voor beste hiphopclip voor “Hold On (We’re Going Home)”.

“Dark Horse” van Katy Perry haalde het in de categorie “beste video voor een vrouwelijke artieste”. Bij de mannen mocht Ed Sheeran voor het nummer “Sing” een beeldje in de lucht steken. De beste popvideo staat volgens MTV op naam van Ariana Grande voor het nummer “Problem”. De Nieuw-Zeelandse Lorde haalde het met “Royals” dan weer in de categorie “beste rockvideo”. In januari sleepte Lorde met hetzelfde nummer de Grammy voor beste lied in de wacht.

Miley Cyrus, die vorig jaar nog choqueerde met haar optreden samen met Robin Thicke, liep ook nu met de aandacht weg. Niet zij, maar een dakloze jongen Jesse mocht de award voor beste videoclip in ontvangst nemen. In zijn speech vertelde hij dat hij deze prijs in ontvangst nam voor alle 1.6 miljoen dakloze jongeren in Amerika. Hij riep ook op om naar de Facebookpagina van de zangeres te gaan om geld te doneren. (AB/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content