Michael Nesmith plant reünie met The Monkees

Minder dan zes maanden na de dood van frontman Davy Jones, keert Michael Nesmith terug naar The Monkees. De band plant een Amerikaanse tournee uit eerbetoon aan Jones.

Michael Nesmith, zanger en gitarist van The Monkees, keert na vijftien jaar terug naar de Amerikaanse groep. Samen met de overige bandleden Micky Dolenz en Peter Tork heeft hij plannen voor een reeks concerten in de Verenigde Staten. De drie muzikanten willen hulde brengen aan Davy Jones, de frontman van The Monkees, die eerder dit jaar aan een hartaanval overleed.


The Monkees waren vooral populair in de jaren zestig. De groep werd bekend door de gelijknamige televisieserie, gemodelleerd naar de Beatles-film ‘A Hard Day’s Night’, en wordt daarom vaak het Amerikaanse antwoord op The Beatles genoemd.


De band scoorde wereldhits met ‘I’m a Believer’, ‘Daydream Believer’, ‘Last Train To Clarksville’ en ‘Hey hey! We’re the Monkees’, tot Nesmith in 1997 The Monkees verliet. In die tijd zei Jones dat ‘Nesmith steeds de minst toegankelijke persoon was geweest’ en dat hij ‘het puzzelstuk was dat nooit goed paste’. The Monkees hielden verschillende keren een reünietour zonder Nesmith. De laatste vond plaats in 2011.


Reünie
Vijftien jaar na de split lijken de problemen tussen Dolenz, Tork en Nesmith volledig verdwenen. Tijdens een herdenkingsmoment voor Jones zagen en vonden de bandleden elkaar terug. ‘The Monkees waren een deel van mijn jeugd. ‘Een reünie met oude vrienden en kennissen kan erg stimulerend, leuk en inspirerend zijn voor mij. We hebben met The Monkees tenslotte heel wat goed werk geleverd’, aldus Nesmith.


Nesmith benadrukt dat het enkel om een tournee gaat en dat de band geen nieuwe plaat zal uitbrengen. (AVL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content