MIA’s: Stromae, Selah Sue en Balthazar in de prijzen

Balthazar © BELGA

Stromae en Selah Sue hebben op de Music Industry Awards (MIA’s), de belangrijkste muziekprijzen in Vlaanderen, de prijs voor respectievelijk Solo Man en Solo Vrouw gewonnen. Balthazar won 3 MIA’s.

De negende editie van de MIA’s heeft geen grote slokop opgeleverd zoals Stromae dat vorig jaar nog was. Balthazar boekte met drie prijzen (op vijf nominaties) het grootste succes en ook Oscar and The Wolf, Tourist LeMC, STUFF. en Stromae mochten met elk twee awards niet klagen.

De MIA’s werden verdeeld tijdens een door Tom Lenaerts gepresenteerde liveshow in de AED Studio’s in Lint, die door Eén werd uitgezonden. Tussen de uitreikingen door kon het publiek genieten van optredens van artiesten als Stan Van Samang, Black Box Revelation, Tourist LeMC en Balthazar. Levende legende Will Tura kreeg dan weer een Lifetime Achievement Award uit de handen van zijn goede vriend en generatiegenoot Eddy Merckx en mocht met bevriende artiesten een versie van zijn klassieker “Het Kan Niet Zijn” brengen.

Hit van het Jaar

Voor de MIA’s kon de voorbije maand gestemd worden, enkel de winnaar van Hit van het Jaar werd donderdagavond zelf nog bepaald door het publiek. Die eer ging uiteindelijk naar “Een Ster” van Stan Van Samang. “Dus zo ziet een MIA er van dichtbij uit!”, lachte Van Samang, die in drie categorieën genomineerd was maar pas helemaal aan het eind van de show zijn eerste (en dus enige) award in ontvangst kon nemen.

De Kortrijks-Gentse groep Balthazar kreeg een award in de categorie ‘Groep’ en ‘Alternative’ en won voor de derde keer in hun carrière de door de muzieksector uitgereikte MIA voor beste ‘Album’.

Men was vooral trots op de prijs van ‘groep’. “We voelden ons het voorbije jaar dan ook een echte band: we hebben het hele jaar door op elkaars lip geleefd op tour”, klonk het.

Stromae werd tot beste Solo Man gekroond en had volgens de muzieksector ook de beste videoclip van het jaar. Selah Sue was de beste Solo Vrouw. Zij dankte bij de prijsoverhandiging haar fans voor “alle steun en liefde”.

Oscar and The Wolf won in Pop en Live Act, Tourist LeMC in Doorbraak en Nederlandstalig. Trixie Whitley mag naar huis met de award voor Auteur/Componist en de beloftevolle instrumentale band STUFF. werd bekroond voor Artwork, terwijl hun drummer Lander Gyselinck de prijs voor beste Muzikant kreeg. Beste Dance was voor Lost Frequencies en Christoff was volgens het publiek de beste in de categorie Vlaams Populair.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content