Meuris schiet naar één

Stijn Meuris heeft met ‘Spectrum’, een plaat met herwerkingen van de grootste Noordkaap- en Monzahits, onverwachts de eerste plaats in de Ultratop 50 bereikt.

Voormalig Noordkaap- en Monzafrontman Stijn Meuris heeft met zijn nieuwe cd Spectrum vanuit het niets de eerste plaats in de Ultratop 50 bereikt. Met het nieuwe album verdringt Meuris K’s Choice van de eerste plaats in de Vlaamse hitlijst.

Het is, ondanks de vele successen die hij met Noordkaap en Monza boekte, de eerste maal dat hij hitparadegewijs zo’n hoge ogen gooit. Stijn Meuris zelf blijft echter nuchter: ‘Je zult me nu niet op de tafel zien springen – zo zit ik niet in mekaar – maar ik ben wel blij. En verrast. Het is namelijk heel bizar: vooraf had zowat niemand gedacht dat de plaat voor een meter zou verkopen.’

Hij is dus erg opgetogen met het nieuws: ‘Met Monza heb ik de laatste jaren een brokkenparcours afgelegd. Deze plaat maken voelde aan alsof ik alles op alles gezet heb. En tegen de verwachtingen in heb ik gewonnen.’ Toch rekent hij niet op een kassucces: ‘Geen idee hoe het zit met de platenverkoop, maar ik zou niet op meer rekenen dan zo’n twintigduizend stuks.’

Voor Spectrum herwerkte Stijn Meuris een reeks hits die hij met Noordkaap en Monza schreef. Zo werden onder meer Druk in Leuven, Gigant, Een heel klein beetje oorlog, Panamarenko en Van God Los in een nieuw jasje gestoken. Wat een fijne dag/Het zou niet mogen zijn, een duet met Raymond Van Het Groenewoud, en het nieuwe nummer De logica in mij vervolmaken het album.

Meuris en Raymond samen in de studio:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content