Metallica brengt hulde aan ‘The Black Album’ op Werchter Boutique

© Reuters

Als afsluiter van Werchter Boutique heeft Metallica, een van de meest succesvolle metalbands ooit, onder meer het volledige doorbreekplaat ‘Black Album’ gespeeld.

Met het “Black Album” brak de Amerikaanse metalgroep in 1991 definitief door. Het eendagsfestival was met 52.000 toeschouwers al weken uitverkocht. Ondanks het bijzonder warme weer hadden de hulpdiensten weinig om handen. De Lijn vervoerde tussen Leuven en Werchter in totaal 12.500 festivalgangers.

Metallica liet bij aanvang van het concert eerst haar versie van Morricones’ “Ecstacy of Gold” door de boxen knallen, met op de videowall een slotscène uit “The Good, Bad and Ugly”. Meteen daarna werden aan een duizelingwekkende vaart “Hit the Lights”, “Master of Puppets”, “Creeping Death” en “For Whom the Bell Tolls” gespeeld, allemaal liedjes uit de beginperiode in de jaren 80 die massaal meegezongen werden.

Na beelden uit 1990-1991 van de studio waar “The Black Album” werd opgenomen en een verwijzing naar de 300 concerten die volgden op het uitbrengen ervan, werden de 12 nummers van de plaat gespeeld. Ook hier werden verschillende nummers luidkeels meegebruld. Hoogtepunt was ongetwijfeld “Whenever I roam, where I lay my head is my home: here in Werchter!”, aldus zanger James Hetfield.

De show werd opgevrolijkt door heel wat vuurwerk. Als eerste bisnummer werd aan een duizelingwekkend tempo “Battery” gebracht. “One” werd begeleid door een mooie lasershow. “Seek and destroy”, een van de eerste nummers van de band in het begin van de jaren 80, was de afsluiter.

Het was het zevende optreden van Metallica in Werchter en volgens Hetfield wordt het alsmaar beter. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content