Met Tin Fingers de studio in: ‘We evolueren verder naar ons eigen ding, zonder uitgekiend muzikaal plan’

© CHARLIE DE KEERSMAECKER

De Antwerpse indiepopband Tin Fingers duikt met producer Jasper Maekelberg de studio om hun debuut-ep No Hero op te nemen.

LOCATIE: Audioworkx + thuisstudio Jasper Maekelberg

PRODUCER: Jasper Maekelberg

OPNAMEDUUR: 12 dagen

TITEL: No Hero

RELEASE: 25 mei

Boycrush op onze producer Jasper Maekelberg, net buiten beeld. Kan gebeuren, hè’, lacht zanger Felix Machtelinckx wanneer hij de smachtende blik van toetsenist Michaël Lamiroy, rechts op de foto, ziet. ‘Iets later heeft Michaël zijn shirt uitgezwierd en is hij beginnen te dansen – onze graadmeter dat het een goeie song is.’ Die song, Young Mother, belandt binnenkort op No Hero, de debuut-ep van indiepopkwartet Tin Fingers.

Machtelinckx en Quinten De Cuyper sleutelen ondertussen aan de synthsound van nog een ander nummer, € – spreek uit: ‘Money, Money’. ‘We zochten naar een vreemd, scheef klankje, dieper en donkerder dan we gewend zijn. € is geschreven vanuit het perspectief van een rijke klootzak die alleen oog heeft voor zijn geld – terwijl ik zelf straatarm ben. De andere nummers op No Hero gaan ook niet bepaald over heldhaftige personages, maar die vertegenwoordigen wél een minuscuul deeltje van mezelf. € valt ook uit de toon doordat het een rustige song is zonder drums. De andere nummers zijn energieker, voller, grootser en zéér poppy.’ En dat voor een groep die vier, vijf jaar geleden als folkband begon en daarna flirtte met psychedelica en garagerock. ‘Daar zijn we uit gegroeid. We evolueren gewoon verder naar ons eigen ding, zonder uitgekiend muzikaal plan.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content