Met een Party Flight naar Tomorrowland: dansen in hogere sferen

Party Flight © Tomorrowland Facebook

Hoe geraken de Montenegrijnen, Australiërs en Japanners in het idyllische Boom, vraagt u? People Of Tomorrow verplaatsen zich in stijl. Speciale Party Flights van Brussels Airlines vervoerden deze week meer dan tienduizend feestvierders naar Tomorrowland. Fistpumpen op tien kilometer hoogte: een absurde, maar geweldige ervaring.

Licht uit. We hangen twintig minuten in de lucht wanneer de Airbus 330-300 van Brussels Airlines in een ravekelder verandert. Kermisbeats knallen door het toestel. Alle 250 passagiers gebruiken hun neonbuizen – een attentie van Tomorrowland – als volleerde Darth Vaders. Tientallen ogen lopen vol met tranen van euforie. We pitsen onszelf drie keer in de arm – ja, dit is écht. Tomorrowland staat voor de deur: het doet iets met een mens.

Twerken

Een half uur eerder pikten we in de luchthaven van München honderden People Of Tomorrow op. In totaal gingen er 62 Party Flights vanuit verschillende Europese steden in de lucht, waarvan drie met een live dj aan boord. DJ Mystique, een Belgische producer, was op de vlucht tussen München en Brussel de Chef Entertainment voor een dag. ’t Was niet zijn eerste keer op een Party Flight, maar draaien in de tuin van God gaat nooit vervelen, lijkt ons.

Zo’n feestvlucht verloopt zedig: alcohol wordt er niet gedronken en dansen doet men al zittend

Zo’n feestvlucht verloopt overigens zedig: alcohol wordt er niet gedronken en dansen doet men al zittend – uit veiligheidsredenen, inderdaad. Toegegeven, het is niet makkelijk twerken in zo’n vliegtuigstoel. Schuren met uw voorbuur lukt al helemaal niet, maar u kan er wél serieuze spieren kweken door uw armen als een bezetene in het rond te gooien. Het goede nieuws: zo blijven de benen – geen onbelangrijk attribuut voor People Of Tomorrow – gespaard voor de komende drie dagen.

Veiligheid

Het aanwezige personeel van Brussels Airlines hield zich koest. Ze mógen namelijk niet meegaan in de euforie en moeten – vanzelfsprekend – over de veiligheid van de passagiers waken. En toch zagen we een steward(ess) in de coulissen een heupbeweging maken en een remix van ‘How Deep Is Your Love’ van Calvin Harris meebrullen. We hebben echter beloofd om hem/haar niet te verklikken. Bij deze.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dat Tomorrowland twee feeën – verklede stewardessen – had voorzien om de boel op te fleuren, was een leuke toevoeging, maar eigenlijk overbodig. Het was de muziek van DJ Mystique die duidelijke taal sprak: losgehen. ‘The Hum’ van Dimitri Vegas & Like Mike was de kers op een taart die eigenlijk geen kers nodig had. We waren getuige van een pre-party op een vliegtuig. Te absurd voor woorden, dat wel, maar helemaal Tomorrowland. Gek en geniaal.

Trillen

Bedankt overigens aan de piloot en zijn team om ons veilig thuis te brengen. Achteraf zagen we alle passagiers glunderen op de tarmac. Eén iemand stond nog op zijn benen te trillen, met een vlag van Beieren in zijn handen. Oli uit Duitsland reisde voor de eerste keer in zijn leven met een vliegtuig: “In het begin was ik even bang door de turbulentie, maar dat sloeg al snel om in een gevoel van gelukzaligheid.”

Er is geen betere rode loper die naar Tomorrowland leidt, dan deze party vlucht.

“Dat zo’n unieke vlucht mijn allereerste vlucht ooit is? Ik besef het nog niet goed, denk ik. En Tomorrowland moet nog beginnen.” Oli staarde ver voor zich uit. Een blik zegt soms zo veel meer dan woorden. Er is geen betere rode loper die naar Tomorrowland leidt, dan deze party vlucht. Tomorrowland: we zijn er klaar voor.

Elmo Lê van

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content