Met drie gebruikte batterijen mag je gratis binnen op Absolutely Free Festival in Genk

Raketkanon © gf

Drie lege batterijen is komend weekend de schamele inkomprijs voor het tweedaags Absolutely Free Festival (AFF) in het Limburgse Genk.

Vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus vormt de site vlakbij C-Mine in Genk het decor voor de negende editie van het AFF dat vorig jaar 8.000 mensen lokte. Dit jaar kunnen de bezoekers genieten van een uitdagende programmatie, met zowel gevestigde waarden, als nieuwe te ontdekken namen uit de nationale en internationale pop- en rockwereld. Mensen zonder gebruikte batterijen kunnen rechtstreeks drie euro doneren voor het Absolutely Free Forest, een bos dat jaarlijks uitbreiding kent.

Programmatie

Vrijdag ligt de focus op de betere elektronische muziek met als headliner de gerenommeerde techno-pionier Derrick May. Daarnaast komt het jonge, opkomende Brusselse label Pelican Fly zijn artiesten in de vitrine plaatsen.

Zaterdag ligt het accent op de alternatieve popmuziek met gitaargeweld van grote namen, zoals Blood Red Shoes uit de UK, Jacco Gardner uit Nederland en het Gentse Raketkanon. De gitaren van onder meer het Waalse viertal Cocaine Piss worden aangevuld met verfrissende en avontuurlijke groepen uit eigen streek, zoals It Anita, Astronaute of The Guru Guru.

Glamping

Voor het eerst in de geschiedenis pakt AFF uit met een exclusieve luxecamping op het dak van C-Mine, waarvan de plaatsen al via een wedstrijd verloot werden. De catering zal dit jaar volledig Genks kleuren met lokale specialiteiten uit de naburige Vennestraat onder het motto “Vollebak AFF”. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content