Met de trein naar een concert: AB en NMBS leggen voordelige concerttreinen in

Massive Attack gaf een uitstekend concert, laat die nieuwe plaat maar gauw komen. © Piet Goethals

Concertgangers kunnen voortaan voor 9 euro vanuit elk Belgische treinstation heen en terug naar de Brusselse concertzaal Ancienne Belgique.

Een concertticket van de Brusselse AB is vanaf nu voorzien van een code waarmee concertgangers op de NMBS-website, www.detrein.be/ab, een treinticket voor tweede klasse kunnen aankopen voor slechts negen euro. Dat ticket geeft recht op een heen- en terugreis vanuit eender welk Belgisch treinstation naar Brussel-Centraal. Het e-treinbiljet is wel niet geldig op Thalys, Eurostar of andere hogesnelheidstreinen.

“Uit publieksonderzoek blijkt dat 60 procent van de AB-bezoekers met de auto komt, tegenover 21 procent met de trein. Dankzij de samenwerking met NMBS zijn we ervan overtuigd dat we dit percentage de hoogte in kunnen jagen. Bovendien ligt AB op slechts tien minuten stappen van Brussel-Centraal”, vertelt Dirk De Clippeleir, algemeen directeur van de AB.

De NMBS wil met het initiatief reizigers inspireren om ook in hun vrije tijd de trein te nemen. Net zoals bij de festivaltreinen in de zomer, moet het voor de concertgangers een reflex worden om de trein te nemen. “Je hebt geen file- of parkeerstress en ook na het concert is er een ruim treinaanbod om huiswaarts te keren”, zegt Bart De Groote, algemeen directeur Marketing & Sales bij de NMBS. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content