Memoires van The Roots-drummer Questlove komen uit in de zomer

Questlove is momenteel druk bezig met het schrijven van zijn memoires. De drummer van de Amerikaanse hiphopgroep The Roots brengt op 18 juni ‘Mo’ Meta Blues: The World According to Questlove’ uit.

Questlove, de man met de grote afro achter de drums bij The Roots, is druk bezig met zijn levensverhaal neer te pennen. ‘Mo’ Meta Blues: The World According To Questlove’ belooft deels een terugblik op zijn leven, deels een culturele studie te worden. Het boek wordt uitgegeven door Grand Central Publishing en zal vanaf 18 juni verkrijgbaar zijn.

Volgens een persbericht bevat het boek ‘mijmeringen over de toestand van hiphop en van kritiek op muziek en Questloves gedachten over belangrijke momenten in zwarte muziek en popcultuur’. De drummer zou schrijven over zijn jeugd in Philadephia in de jaren ’70, de opkomst van The Roots en zijn ontmoetingen met andere artiesten en beroemdheden op tour en als de bandleider op ‘Late Night With Jimmy Fallon’.

Questlove mag dus binnenkort ook ‘schrijver’ op zijn nu al indrukwekkend cv zetten. Naast drummer van The Roots, bekend van onder andere het nummer ‘The Seed’, is hij ook een veelgevraagd dj. Daarnaast producede hij ook albums voor Jay-Z, D’Angelo, Erykah Badu en John Legend en verzorgt hij met The Roots de muziek in de talkshow van Jimmy Fallon. En oh ja, hij won ook al vier Grammy Awards. (XVdL)

The Roots ft. Cody Chesnutt – The Seed 2.0

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content