Mechelen maakt zich op voor Maanrock

In de Mechelse binnenstad vindt op zaterdag 25 en zondag 26 augustus de zeventiende editie van Maanrock plaats. Op de affiche staan onder meer Daan, The Scabs en Raymond van het Groenewoud.

Mechelen maakt zich op voor de zeventiende editie van Maanrock, het grootste gratis stadsfestival van het land. Onder meer Daan, The Scabs en Raymond van het Groenewoud moeten op zaterdag 25 en zondag 26 augustus een massa volk naar de binnenstad lokken.

“Ik ben ervan overtuigd dat we weer een sterk programma neerzetten en verwacht tussen 80.000 en 120.000 bezoekers, afhankelijk van het weer”, voorspelt Kurt Moens, voorzitter van de stads-vzw Mechelse Feesten. “We willen ook geen 150.000 of 200.000 bezoekers. Het moet plezant blijven.”

Alles gratis

Vorig jaar lokte Maanrock 130.000 bezoekers. Het festival is daarmee het grootste gratis stadsfestival. “Maanrock is ook écht gratis. Wij vragen geen parkeergeld, geen verplichte afname van drankjetons, geen polsbandjes voor de toiletten”, geeft hij een sneer naar andere “zogenaamde gratis festivals”, zonder namen te noemen.

Bijzondere aandacht gaat dit jaar ook weer naar de veiligheid. Het festival maakt opnieuw gebruikt van Twitter om de bezoekers te informeren en geeft de weersvoorspellingen net zoals vorig jaar mee via de grote schermen. “Andere festivals hebben dat intussen overgenomen. We blijven verder meedenken over veiligheid”, geeft Moens nog me.

De zeventiende editie zal er dit jaar net iets anders uitzien dan de trouwe bezoekers gewend zijn. Het podium van de Vismarkt verhuisde na protest van de lokale horeca naar de Botermarkt. Op de Wollemarkt staat voor het eerst een deejaystage. (Belga/DB)

Meer info op maanrock.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content