Massive Attack lanceert eigen app (met nieuwe muziek)

© /

Het Britse triphopcollectief heeft een ingenieuze applicatie gelanceerd. ‘Fantom’ is een zogenaamde ‘sensory music player’ die songs remixt op basis van hartslag, locatie en tijdstip van de dag. De app bevat bovendien vier nieuwe nummers.

Massive Attack heeft nieuwe muziek uit. Niet op de plaat, cd of te beluisteren via streaming, maar via een slimme app die de Britse elektronicapioniers zelf lanceerden. ‘Fantom’, zoals het hebbeding heet, bevat vier nieuwe nummers waarvan voorlopig enkel fragmenten in een persoonlijke remix kunnen beluisterd worden. Een van de songs, ‘Take It There’, wordt vocaal bijgestaan door ene ‘Thaws’. Volgens Pitchfork is dat niet toevallig de naam op het paspoort van Tricky (geboren als Adrian Thaws). Het is sinds 1994 geleden dat Tricky samenwerkte met Massive Attack. Dat was toen op het uitstekende album ‘Protection’.

De app, mee ontwikkeld door toetsenspeler Robert Del Naja (ook bekend als 3D), is een ingenieus speeltje, zo lijkt. Het bewerkt en remixt songs op basis van variabelen zoals locatie, tijdstip van de dag, camerabewegingen en hartslag. ‘Fantom’ garandeert een aparte muziekbeleving, klinkt het. Net zoals op het podium dus, waar het collectief altijd voor visueel en auditief spektakel zorgt.

Op 10 februari staat Massive Attack in het Brusselse Paleis 12. In afwachting kun je hier de ‘Fantom’-app gratis downloaden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content