Massaal solidariteitsacties voor Pukkelpop op Twitter/Facebook

© Koen Keppens

Gebruikers van de sociale netwerksites Twitter en Facebook zijn massaal in gang geschoten om de getroffen festivalgangers op Pukkelpop te helpen.

De noodsituatie op Pukkelpop laat Hasselt niet onberoerd. Meteen na de gebeurtenissen op de festivalweide verschenen berichten op de sociale netwerksites Twitter en Facebook. De uitingen van ongeloof en shock veranderden al gauw in een systeem om na te gaan of familie en vrienden in orde waren.


Twitteraars gebruikten daarvoor de spontaan ontstane hashtag #ppok. Op Facebook werden personen van wie nog niets vernomen werd, getagged in berichten in de hoop gerustgesteld te worden. Intussen werd ook de niet-officiële meldpuntpagina Pukkelpop Safehouse op poten gezet.


De solidariteit voor de festivalgangers is ook groot onder de inwoners van Hasselt. Honderden mensen bieden een douche, droge kleren en eten en drinken aan. Hun warme oproepen zijn verzameld via de hashtag #Hasselthelpt. Ook andere steden bieden hulp aan voor festivalgangers die in stations gestrand zitten door het noodweer.


Ook het Radisson Blu Hotel in Hasselt stelde een vergaderzaal met 200 slaapplaatsen beschikbaar. De kantoren van Mobile Vikings, de gsmoperator die ijvert voor het recht op mobiel internet, werden omgevormd tot een droge slaapplek.


De NMBS legt vanavond nog extra treinen in vanuit Kiewit en Hasselt naar Antwerpen, Kortrijk en Oostende.


(TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content