Martin Scorsese zet schouders onder documentaire over band ‘Grateful Dead’

© Belga

Voor het produceren van de documentaire over de psychedelische band, die nog geen titel heeft, werd Martin Scorsese onder de arm genomen.

De nieuwe documentaire zal exclusief interviewmateriaal met leden van de psychedelische band bevatten. Hiervoor dook regisseur Amir Bar-Lev, die we kennen van ‘The Tillman Story’, in de archieven. Al het materiaal van de ‘Grateful Dead’ werd verzameld door David Lemieux, die mag beslissen over de muziek die in de documentaire vervat zit. Ook interviews, die nooit eerder aan het publiek getoond zijn, komen nu aan bod. Daarnaast zal er ook livemateriaal van de band te zien zijn en backstagebeelden.

Hoewel de documentaire zal verschijnen naar aanleiding van de 50e verjaardag van de band, werkt de regisseur al bijna een decennium lang aan de prent. Voor het produceren van de documentaire, die nog geen titel heeft, werd Martin Scorsese onder de arm genomen. Dat schrijft de Hollywood Reporter. “Grateful Dead was meer dan gewoon een band,” zegt Scorsese in een verklaring. “Ze waren hun eigen planeet, geliefd bij miljoenen fans. Ik ben heel blij met de productie van deze documentaire en dat ik deel mag uitmaken van dit proces.”

Ook de bandleden zijn enorm opgetogen over het feit dat Scorsese het project in goede banen zal leiden. “Van ‘The Last Waltz’, ‘George Harrison: Living In The Material World’, tot Bob Dylan en The Rolling Stones, Scorsese heeft enkele van de grootste muziekdocumentaires gemaakt van onze favoriete artiesten. We zijn dan ook vereerd dat hij zijn schouders onder het project zet,” aldus bandleden Weir, Hart, Krueutzmann en Lesh in een verklaring.(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content