Marktrockfestivals met The Happy, Buscemi, Praga Kahn en A Brand

Het ‘dubbelfestival’ Marktrock heeft op 10 en 11 augustus Bart Peeters, The Happy, Buscemi en Les Truttes op de affiche in Leuven; en Praga Kahn, A Brand, Merdan Taplak en Regi in Bilzen.

Live Entertainment heeft de eerste namen bekendgemaakt voor de Marktrockfestivals die het in het weekend van 10-11 augustus zowel in Leuven als in Bilzen organiseert. In Leuven prijken Bart Peeters, The Happy, Buscemi en Les Truttes op de affiche van de 31e editie. In Bilzen, waar het festival voor de eerste keer georganiseerd wordt, is dat het geval met Praga Kahn, A Brand, Merdan Taplak en Regi. Het volledig programma wordt later bekendgemaakt.

Live Entertainment organiseert Marktrock in Leuven sinds 2008 en maakte in 2009 de keuze voor een gratis festival met alleen Belgische groepen en heel wat DJ’s. Het festival duurt er van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus. Nieuwe initiatieven dit jaar zijn het “Standendorp”, waar organisaties en verenigingen in en buiten Leuven initiatieven kunnen nemen, en een tweedehands muziekmarkt.

Vorig jaar daagden in Leuven andermaal meer dan 100.000 personen op voor Marktrock. In het Limburgse Bilzen blijft het festival beperkt tot 10 en 11 augustus. Ook hier zullen enkel artiesten van eigen bodem gratis optreden. Toen de organisatoren eind maart bekendmaakten dat er dit jaar voor het eerst ook een Marktrockfestival in Bilzen zou georganiseerd worden stelden ze nog andere steden en gemeenten te zullen benaderen om een lokale versie van Marktrock te organiseren.

Voorlopig blijft de ‘zomer van Marktrock’ echter beperkt tot Leuven en Bilzen. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content