Marktrock Leuven trekt meer dan 100.000 bezoekers

© Belga

Het driedaags stadsfestival Marktrock lokte volgens de organisatie dit jaar meer dan 100.000 bezoekers naar de Leuvense binnenstad.

Op de slotdag openden Esther & Fatou het hoofdpodium en na The Tellers, The Galacticos, Arquettes en hoofdact Zornik dook de Leuvense Oude Markt de nacht in op de danstonen van Trash Radio en Gunther Desamblanx. Andere headliners op de zijpodia waren ondermeer Owen ft. Stan Van Samang en Buscemi.

Het exacte bezoekersaantal op het volledig Belgisch en volledig gratis festival met in totaal 54 optredens verspreid over vijf pleinen (Oude Markt, Grote Markt, Hogeschoolplein, De Layensplein en Vismarkt) was niet meteen duidelijk. De Leuvense politie schat dat er op drie dagen zowat 85.000 mensen naar het festival zijn afgezakt, organisator Henk Vermeulen en zijn team klokten af op 103.000 bezoekers.

Geen incidenten
De Oude Markt moest enkel op de eerste dag twee keer tijdelijk afgesloten worden, maar liep zaterdag en zondag wel steeds aardig vol. Ondanks het grillige en alles behalve zomerse weer bleef het festival tijdens de optredens grotendeels gevrijwaard van regen.

De Leuvense politie noteerde tijdens de slotdag geen noemenswaardige incidenten. Na afloop van de laatste Marktrock-dag moesten wel opnieuw 74 autobestuurders op zoek naar hun foutgeparkeerde wagen die was getakeld. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content