Marktrock komt ook naar Aalst

Marktrock in Leuven © Belga

Muziekfestival Marktrock vindt dit jaar voor het eerst in de feeststad Aalst plaats. Organisator Live Entertainment maakt later deze week nog een derde locatie van Marktrock bekend.

De Leuvense editie kent geen vervolg meer, maar Marktrock Bilzen is wel aan een vierde jaargang toe.

Op het programma zondag 14 augustus staan onder meer Bandits, Urbanus & De Fanfaar, Natalia, Bart Peeters en Milk Inc. Naast gewone festivaltickets experimenteert Marktrock ook met tribunezitplaatsen in openlucht.

Op maandag 15 augustus heeft een “Marktrock for kids” plaats met een “Studio 100-feest” met hits van Mega Mindy, maar ook de nieuwe K3 en Piet Piraat.

Dat Marktrock in Aalst terechtkwam, is een verdienste van schepen Caroline Verdoodt (N-VA), zegt Live Entertainment. “Ik had in de krant gelezen dat ze op zoek moesten naar een nieuwe locatie en nam contact op”, zegt Verdoodt. “Dat was informeel, maar ik wou eens horen hoe alles in elkaar zit.” Van het een kwam het ander, halverwege augustus vindt de eerste editie plaats op de parking van de Keizershallen. Dat de Aalsterse verenigingen erbij betrokken worden, vindt de stad ook een meerwaarde.

Tickets voor Marktrock Aalst kunnen vanaf nu besteld worden. Marktrock Bilzen heeft dit jaar plaats op zaterdag 13 en zondag 14 augustus, de line-up wordt later bekendgemaakt. De derde locatie van Marktrock wordt later deze week bekendgemaakt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content