Marktrock in Leuven rustig van start

© Belga

De 31ste editie van het Leuvense stadsfestival Marktrock heeft vrijdag een eerdere rustige start genomen.

Volgens Henk Vermeulen van organisator Live Entertainment daagden er circa 30.000 personen op in de Leuvense binnenstad. Politiewoordvoerder Marc Vranckx hield het bij 10.000 tot 15.000. Marktrock duurt nog tot zondag met als headliners Les Truttes op zaterdag en Bart Peeters, Buscemi en K3 op zondag.

Sinds Marktrock drie jaar terug overschakelde van twee naar drie dagen is de vrijdagavond traditioneel “de feestavond” met veel dj’s aan het werk op de Oude Markt en het De Layensplein. Ook de electro-discogroep Merdan Taplak zorgde op de Oude Markt voor heel wat ambiance net als het folkloristisch Boombal op de Vismarkt.

De Grote Markt werd overigens ingepalmd door een Meyboombal naar aanleiding van de 40ste Meyboomplanting in Leuven. De Nederlandse covergroep V.C. De Gies bracht hier heel veel volk en sfeer samen.

Volgens politiewoordvoerder Marc Vranckx had de Leuvense politie in de loop van de avond weinig om handen. “Er moesten slechts vijftien fietsen en vijf wagens weggetakeld worden op het festivalcircuit, wat zeer weinig is in vergelijking met vorige jaren tijdens Marktrock.”

Ook Henk Vermeulen beaamt dat tot dusver alles zeer goed en zonder incidenten verliep. “Wij zijn zeer tevreden over het verloop”, aldus de organisator.

De muziek op de podia wordt vannacht stilgelegd omstreeks 1 uur. Daarna wordt op diverse locaties voort gefeest in afterparty’s. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content