Markrock rolt concept uit andere Vlaamse steden

Na Marktrock Leuven zullen er nu ook edities van het bekende muziekfestival georganiseerd worden in andere Vlaamse steden. Het Limburgse Bilzen bijt de spits af.

Na Marktrock Leuven zullen er nu ook edities van het bekende muziekfestival georganiseerd worden in andere Vlaamse steden. Het Limburgse Bilzen bijt de spits af: daar zal deze zomer op hetzelfde moment als in Leuven Marktrock Bilzen plaatsvinden.

Live Entertainment, dat in 2009 het bijna failliet verklaarde Marktrock in Leuven in handen kreeg, wil hetzelfde concept uitrollen in heel Vlaanderen. Belgische bands zullen in de zomer een gratis muziekfestival verzorgen op de Markt.

De Limburgse stad Bilzen is de eerste om toe te treden tot het concept Zomer van Marktrock. “Het bestaande muziekfestival op onze markt, Terras Bilzen genaamd, wordt daardoor omgedoopt tot Marktrock Bilzen”, zegt Griet Mebis (Open Vld), schepen van Evenementen.

“Het festival zal net als Marktrock Leuven plaatsvinden in het weekend van 10 en 11 augustus 2013. Dat wil echter niet zeggen dat de programmering identiek dezelfde zal zijn. Het muziekgenre en het niveau van de bands zullen wel gelijkaardig zijn als het festival in Leuven.”

Nog andere steden en gemeenten zullen door Live Entertainment worden benaderd om een lokale versie van Marktrock te organiseren. Voor de provincie Limburg krijgt Bilzen evenwel de exclusiviteit. Het was overigens niemand minder dan Bilzenaar Luc Appermont die de contacten tussen Marktrock Leuven en het Bilzense stadsbestuur tot stand bracht. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content