Marcia Griffiths en Manu Dibango op gratis Sfinks Mixed Festival

(archieffoto) © EPA

Het programma van het multiculturele gratis festival Sfinks Mixed in Boechout is volledig rond. Het laatste weekend van juli komen onder meer reggaezangeres Marcia Griffiths, afrofunkmuzikant Manu Dibango, raïzanger Rachid Taha en de Rotterdamse hiphopgroep Broederliefde langs.

Het Sfinks Mixed Festival brak de voorbije jaren telkens het eigen bezoekersrecord, met in 2015 nog 85.000 aanwezigen. Dit jaar zal het de vierde keer zijn dat er geen toegangsprijs moet betaald worden. De organisatie haalt nagenoeg alle inkomsten uit de verkoop van eten en drinken.

Nieuw dit jaar zijn dj’s op mobiele installaties zoals bikes, een omgebouwde caravan, een bakfiets en een carrousel, die zich over het festivalterrein verspreiden. Elke festivaldag zal ook starten met een yogasessie. Wie dan nog niet voldoende tot rust gekomen is, kan een vier uur durende “zen-performance” volgen.

Kinderen en families kunnen dan weer terecht op het Sfinks Kidz Festival, met een volledig afzonderlijke programmatie van concerten en workshops en ook een zwembad.

Naast internationale headliners als Marcia Griffiths en Rachid Taha komt er ook jong en minder jong talent van eigen bodem. Zo staat de Gentse groep Ertebrekers op de affiche, naast dj’s Buscemi en Sven Van Hees en veteranen Guido Belcanto en Roland.

Het volledige programma staat op sfinks.be. Het festival vindt plaats van 28 tot en met 31 juli. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content