Makers ‘Amy’ plannen nu ook documentaire over Oasis

Oasis in betere tijden © .

De iconische, ter ziele gegane band Oasis wordt het onderwerp van een nieuwe documentaire van het team dat ook tekende voor ‘Amy’ en ‘Senna’. Krijgen we binnenkort een uniek beeld te zien van de stormachtige relatie tussen de gebroeders Gallagher?

Volgens Screen zal het documentaireteam een ongeziene toegang krijgen tot het archief van de band. De docu zal aanvangen met het moment waarop Noel zijn broer Liam vervoegt, de echte start van Oasis. In 1994 wordt ‘Definitely Maybe’ uitgebracht, op dat moment het snelst verkopende debuutalbum in de Britse geschiedenis. In 2009 scheidden de wegen van de twee heren, wegens onverzoenbare discussies.

‘Oasis is zonder twijfel één van de iconische Britse rockbands met meer dan 70 miljoen verkochte platen wereldwijd. Liam en Noel Gallagher zijn twee van de beste rocksterren die dit land heeft voortgebracht’, klinkt het in The Independent.

Benieuwd of deze documentaire aan het succes van ‘Amy’, de docu over Amy Winehouse, kan tippen. Deze film lokte heel wat muziekliefhebbers naar de filmzalen. Het is bovendien de succesvolste én lucratiefste Britse documentaire in de geschiedenis. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content