Mahassine: Pukkelpop-tent ingestort door ‘lokale, niet te voorspellen valwind’ (video)

© Twitter

De Clubtent op de Pukkelpopweide stortte in door een lokale valwind, die niet te voorspellen viel, zo zegt organisator Chokri Mahassine. Er vielen geen gewonden. Pukkelpop zal alle nodige maatregelen nemen.

De Clubtent op de Pukkelpopweide stortte in door een ‘zeer lokale valwind’. Dat zei organisator Chokri Mahassine in een mededeling. ‘Volgens het KMI was deze niet te voorspellen,’ aldus Mahassine. De brandweer van Hasselt heeft aan burgemeester Hilde Claes (SP.A) aangeraden een extra inspectie te laten doorvoeren.

‘Windschade aan de Clubtent’, tweet de organisatie van Pukkelpop. Door een kort maar hevig onweer boven de festivalweide is de tent ingestort. Er zijn geen gewonden, aldus persverantwoordelijke Katrien Goossens.

De Clubtent is degene waar afgelopen zaterdag tijdens het festival Summer Swing duizenden kinderen stonden voor optredens van onder meer K3 en Mega Mindy. De veiligheidsdiensten hadden alle installaties voorafgaandelijk grondig geïnspecteerd en groen licht gegeven. Maar door een hevige windstoot kwam de tent toch naar beneden. De veiligheidsdiensten waren erg snel ter plaatse om de schade op te meten.

KMI blijft waakzaam

Ook tijdens het Pukkelpopfestival is er kans op regen- en onweersbuien. Dat zegt KMI-weerman David Dehenauw. “Het is nog te vroeg om te zeggen of er tijdens die buien hevige rukwinden zullen zijn, maar we blijven waakzaam.”

De organisatoren van Pukkelpop hebben volgens Dehenauw trouwens een contract met het KMI. “Er zijn geen weermannen van het KMI ter plaatse, maar ze kunnen ons altijd bellen en zo hebben ze altijd de meest recente gegevens in verband met het weer. Ook wij waarschuwen uiteraard de organisatoren als er extreem weer op komst is.”

Donderdag gaat het driedaagse festival van start. In de tent staat Hamilton Leithauser als eerste act geprogrammeerd. Later op de dag staan hier ook onder meer Mac Demarco, Temples, Black Lips en Slowdive op het podium. De vraag is of deze concerten al dan niet kunnen plaatsvinden.

Trauma

Pukkelpop beleefde een dramatische editie in 2011, toen bij plaatselijk stormweer een tent instortte. Dat kostte aan 5 mensen het leven.

(Belga/DB/SD)

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content