Madonna toont hakenkruis ook in Frankrijk

© Reuters

De Amerikaanse zangeres Madonna heeft tijdens haar concert in Parijs opnieuw een videoclip laten zien waarin de Franse politica Marine Le Pen verschijnt met een hakenkruis op haar voorhoofd.

De Amerikaanse zangeres Madonna heeft tijdens haar concert in Parijs zaterdagavond opnieuw een videoclip laten zien waarin de Franse politica Marine Le Pen verschijnt met een hakenkruis op haar voorhoofd. Dat gebeurde eerder al tijdens optredens buiten Frankrijk, tot groot ongenoegen van Le Pen.

Het was de eerste van twee concerten in Frankrijk van Madonna. In een clip tijdens het liedje “Nobody knows me” is het gezicht van de zangeres te zien, vermengd met dat van een rits bekende mensen. Daarbij ook dat van de voorzitster van het extreemrechtse Front National. Madonna toonde de omstreden video voor het eerst tijdens haar concert in Tel Aviv op 31 mei.

Le Pen waarschuwde de zangeres toen dat ze dat beter niet kon herhalen in Frankrijk. Tijdens het optreden in het Stade de France ontstond rumoer op het moment dat Marine Le Pen op het scherm verscheen. Op 21 augustus komt de 53-jarige Amerikaanse nog eens naar Frankrijk, voor een concert in Nice. Madonna werkt tijdens haar wereldtournee meer dan 80 concerten af in een dertigtal landen. Eerder trad ze nog op in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content