Madness speelt afscheidsconcert BBC Television Centre

De Britse openbare omroep BBC heeft na 53 jaar afscheid genomen van haar legendarische tv-studio’s met een concert van de skaband Madness.

De Britse openbare omroep BBC heeft na 53 jaar afscheid genomen van haar legendarische tv-studio’s met een concert van de skaband Madness.

Omdat het ‘Television Centre’, gelegen in het westen van Londen, niet meer geschikt was om aan alle behoeften te voldoen verhuist het volledige televisiebedrijf naar het New Broadcasting House in het centrum van de stad.

Voor Madness was het afscheidsconcert een bijzonder moment. ‘Het is een triestige dag, het einde van een tijdperk,’ aldus de band. ‘Maar wat een afscheidsfeest!’ Ze brachten zowel nieuw materiaal uit hun recent album ‘Oui, Oui, Si, Si, Ja, Ja, Da, Da’, als klassiekers uit de oude doos, waaronder ‘Baggy Trousers’, ‘One step beyond’ en ‘Our House’. Het concert vond plaats buiten en was te live te volgen op BBC 4.

In de studio’s van het gebouw vonden door de jaren heen de opnames plaats van bekende programma’s zoals ‘Top of the pops’, ‘Fawlty Towers’, ‘Doctor Who’ en ‘The one show’.

De ‘Television Centre’ sluit op 31 maart definitief de deuren en wordt volledig gerenoveerd. Op de locatie komt nog een hotel, appartementen, restaurants, een cinemazaal en een fitnesscentrum.

In 2015 zal de BBC1 opnieuw een deel van de vernieuwde televisiestudio’s inpalmen. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content