Madensuyu verbaast Franse pers

Madensuyu © .

Terwijl Madensuyu nog niet eens een label heeft gevonden om hun laatste album ‘D Is Done’ in Frankrijk te kunnen distribueren, werd de show dat het Belgische indieduo afgelopen weekend in Rennes ten tonele voerde door de Franse pers als ‘bruisend’, ‘organisch’ en ‘eerlijk’ omschreven.

Madensuyu – een Gents rockduo bestaande uit drummer Pieterjan Vervondel en gitarist Stijn De Gezelle – is Turks voor bruisend mineraalwater. Volgens de Franse pers sluit die bandnaam naadloos aan bij hun live-sound. De krant Libération omschreef hun concert van afgelopen vrijdag op les Transmusicales in Rennes namelijk als ‘organisch’, ‘eerlijk’ en bovenal… ‘bruisend’.

‘Na afloop van openingsnummer ‘Fafafafuckin’ was het al duidelijk: dit tweetal gaat voor een drie kwartier durende muzikale explosie zorgen. Af en toe bouwde de band ook wondermooie rustpunten in,’ luidde het in Libération.

Hieruit blijkt nog maar eens dat een Belgische groep met een volstrekt eigen identiteit – zie ook onder meer Absynthe Minded en The Black Box Revelation – kans maakt om buiten de landsgrenzen (bescheiden) successen te boeken.

Madensuyu had nog niet echt voet aan wal in het buitenland, vanwege een gebrek aan een manager en een internationaal label. Daar zou volgens Libération snel verandering in kunnen komen. De krant schreef dat het Belgische duo meteen werd gevraagd om in een bar in Parijs aan te treden, én dat de Britse rockband Wire hen uitgenodigd heeft om hen te vervoegen op een tournee doorheen Engeland en Amerika.

Het grootste deel van hun boterham verdienen Vervondel en De Gezelle op dit moment nog met een job die ze bovenop hun muziekbestaan uitoefenen, maar hoe lang zal dat nog blijven duren?

Een live-uitvoering van ‘Fafafafuckin’:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content