Maak kennis met Alexandra Savior: de nieuwe muzikale muze van Alex Turner

Alex Turner en Alexandra Savior © Alexandra Savior

Onlangs loste The Last Shadow Puppets de clip bij nieuwe single Miracle Aligner, die Alex Turner voor eens níét samen met Miles Kane schreef, maar wel met de Amerikaanse Alexandra Savior. Alexandra wie? Een kennismaking.

Alexandra Savior, een zangeres uit Oregon, is een naam om te onthouden. Haar song Risk – met Alex Turner op drums, gitaar, keyboard en als technicus – werd gebruikt in de vijfde aflevering van het tweede True Detective-seizoen, en belandde ook op de soundtrack van de reeks. ‘Turner en Savior kwamen op een dag langs met een nummer waar ze aan bezig waren. Een fantastisch deuntje, dat prefect paste bij dit seizoen van True Detective‘, zei muzikant-producer T. Bone Burnett, die instaat voor de muziek bij de Amerikaanse serie.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Savior en Turner schrijven niet alleen nummers samen, ze treden ook weleens samen op. Zij mocht in de VS het voorprogramma van The Last Shadow Puppets verzorgen, hij vervoegde haar op zijn beurt tijdens een van haar eigen shows, in The Hotel Café in Hollywood.

Savior blijkt momenteel aan een nieuwe plaat bezig te zijn, die waarschijnlijk de naam Strange Portrait zal dragen maar waarvan nog geen verschijningsdatum bekend is. ‘Een groot deel van het album zal gaan over mijn sociale angststoornis, die me al mijn hele leven achtervolgt’, gaf Savior alvast prijs in een interview.

Twee keer raden wie aan haar plaat zal meewerken? Juist, Alex Turner. Hij draaft op als cosongschrijver én als coproducer, samen met James Ford, knoppenman bij onder meer Arctic Monkeys en drummer van de Puppets.

Niet alleen Turner is overigens fan van Saviors werk. Vorig najaar werkte ze ook al samen met Cameron Avery, bassist bij Tame Impala, aan het nummer We’re Just Making It Worse.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content