Lynn Verlayne: Unstoppable in haar nieuwe clip

De 29-jarige Belgische singer-songwriter Lynn Verlayne is toe aan een nieuwe videoclip voor haar single Unstoppable. Muziek is haar leven. Of ze nog andere ambities heeft? “Nope! Geen plan B voor mij. Blijven doorgaan is de boodschap, zeker?”

Lynn Verlayne, a.k.a. Lynn Verleyen, verhuisde op haar twintigste naar New York om haar bekommernissen in België achter te laten en zich in de muziekwereld te storten. Negen jaar later heeft ze haar eerste album, Drifter, achter de rug en werden een aantal singles als Boo Boom en Drifter in videoclip opgenomen. Voor haar nieuwste single Unstoppable werd nu ook een videoclip gemaakt, en wat voor één!

Wat een verschil met je vorige videoclips (Boo Boom, Drifter)! Hoe kom je erbij een animatiefilmpje te maken voor Unstoppable? Lynn Verlayne: “Niet enkel mijn clips zijn erg verschillend, ook mijn songs zijn dat. De video moet in de lijn van het nummer liggen. Een animatiefilmpje vond ik het beste passen. Komt daar nog bij dat ik mij altijd uit de slag heb moeten trekken met een zo goed als onbestaand budget. Creatief te werk gaan is dan de enige oplossing.”

Heb je zelf mogen bepalen hoe het er zou gaan uitzien? Verlayne: “Het is de eerste keer dat ik een clip uit handen geef. Met de begingeneriek van de film Super in mijn hoofd heb ik de makers ingelicht over mijn idee. Ik heb hen carte blanche kunnen geven en ben heel tevreden over het resultaat.”

Unstoppable klinkt vrolijk en behoorlijk ambitieus. Hoe persoonlijk is het nummer voor jou? Verlayne: “Dit nummer is veel minder zweverig dan de vorige nummers. Unstoppable is directer. Ik val gewoonweg niet te stoppen (lacht). De tekst zelf gaat over het overwinnen van de dagelijkse moeilijkheden in het leven. Mensen die jou in de weg staan op weg naar je doel. Het nummer is echt persoonlijk, maar is tegelijkertijd ook universeel: veel mensen worden tegengehouden op weg naar hun succes.”

DO IT YOURSELF Waar hou je je de laatste tijd mee bezig? Verlayne: “Ik werk momenteel samen met co-writers en andere artiesten hier in New York. Dit is nieuw voor mij en geniet er met volle teugen van. Tegenwoordig doe ik voor mijn nummers alles van A tot Z. Voor Unstoppable heb ik de song zelf geschreven, geprogrammeerd, geproduceerd, opgenomen, gespeeld en gemixt, in mijn eigen living, nota bene!

“Ik denk er ook aan om een EP uit te brengen in de lente van 2012. 100% zeker ben ik daar nog niet van. We zien wel hoe het loopt.”

Ben je een echt podiumbeest of zit je liever achter je pc songteksten te schrijven? Verlayne: “Schrijven, zonder enige twijfel. Een echt podiumbeest zit niet echt in mij. Ik haal zó veel meer uit het schrijven van nummers, zowel voor mezelf als voor anderen. Dat is dan ook mijn grootste doel.”

Slaat je succes ook aan in the States of is het nog work in progress? Verlayne:The States zijn voor mij vooral een creatieve homebase. Verder laat ik mij leiden door de wind en zie ik wel waar ik terecht kom. Vrij toevallig hebben mijn laatste twee singles het goed gedaan in Italië. Ik heb daar zelf niet echt de hand in gehad. Als mijn muziek plots in de VS aanslaat, dan great! Maar als ik morgen een hit kan schrijven voor een andere artiest, ben ik minstens even blij.”

Je woont nu bijna 10 jaar in New York. Mis je België niet te veel? Verlayne: “Niet echt. Ik heb hier alles wat mijn hartje begeert en al mijn goeie vrienden komen maar al te graag op bezoek in New York!”

Heb je nog andere ambities, naast muziek? Verlayne: “Muziek is mijn leven, dus nee: geen andere ambities, geen plan B, rien de knots! Blijven doorgaan is de boodschap, zeker?”

Bekijk hier de videoclip van Lynn Verlayne met Unstoppable.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat vindt u ervan? Laat het ons weten!

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content