Love Tomorrow Foundation: Tomorrowland bouwt aan een Nepalese toekomst

© Wouter Van Vaerenbergh

Zeg nog eens dat Tomorrowland een en al kitsch is. Met de Love Tomorrow Foundation stampt de organisatie een kunst- en muziekschool voor meer dan 300 Nepalese kinderen uit de grond.

In Nepal gaat minder dan de helft van alle kinderen naar school. Erger nog: in Sekha, in het hart van de Nepalese bergen, lag dat cijfer nóg lager. Jongeren moesten er voorheen tot drie uur wandelen naar de dichtstbijzijnde school, tot in 2009 de Vlaamse ngo Cunina er met de bouw van een internaat startte. Love Tomorrow Foundation slaat nu de handen in elkaar met Cunina.

Geen kweekvijver

De Cunina Boarding School biedt een thuis aan meer dan 300 Nepalese kinderen. Met de eerste Love Tomorrow Music & Arts School, die in het voorjaar van 2017 de deuren zal openen, trekt Tomorrowland volledig de kaart van de toekomst. De kunst- en muziekschool zal met zijn 400 vierkante meter vier klaslokalen, een binnenplaats en een podium – met uitzicht op de bestaande Cunina Boarding School – herbergen.

Love Tomorrow Foundation zorgt ook voor twee professionele lesgevers die de kinderen zullen introduceren tot muziek, dans, kunst en theater. “Maar we willen met de Love Tomorrow Music & Arts School niet per se dj’s of muzikanten kweken. We vinden het vooral belangrijk dat ze zich creatief kunnen uitdrukken”, klinkt het bij de organisatie van Love Tomorrow.

Doneren

Ook de People Of Tomorrow kunnen de toekomst van 300 Nepalese kinderen kleuren door het goede doel te steunen. Verspreid over het terrein kunnen festivalgangers via hun polsbandje per keer tot €10 doneren aan de ‘Steampunk Magical Workers’. Zij schenken u in ruil een Nepalese lucky bracelet en eeuwige dankbaarheid. En aan het einde van het festival kunt u kiezen: een refund van uw overgebleven drank- en eetbonnen, ofwel schenkt u ze aan Love Tomorrow.

Maar ook achter de schermen verzamelt de organisatie geld. De inkomsten van het Secret Resto aan de Main Stage gaan integraal naar het goede doel en iedereen die op de gastenlijst staat, is verplicht om €20 te doneren per dagticket. Van alle verkochte Tomorrowlandvlaggen gaat er daarnaast €4 per vlag naar de toekomstige school in Sekha, maar ook na de driedaagse is het mogelijk om de Love Tomorrow Music & Arts School vrijblijvend te steunen.

Love Tomorrow: hoe u met een klein gebaar aan iets groots kunt meebouwen. Meer info vindt u hier.

(ELV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content